ERGONOMISKA PRODUKTER

Älvsborg Rehab Center är återförsäljare av Scanergos ergonomiska produkter. Vi provar ut och säljer ergonomiska produkter underlättar god hållning i sittande, liggande och vid datorarbete. Rätt kroppshållning förhindrar uppkomst av och lindrar redan befintliga besvär.  

Enligt Robin McKenzie (grundare till McKenziemetoden) är felaktig sittställning den i särklass största orsaken till uppkomst av rygg- och nackbesvär. Han skriver i sin bok the Lumbar Spine: "Det finns inte mycket hopp om att bota ländryggbesvär så länge våra patienter fortsätter att sitta felaktigt." Vid en kyfotisk, ihopsjunken ställning utsätts rygg och nacke för en statisk ensidig belastning som kan leda till ryggbesvär med eller utan utstrålande smärta i skinka och ben. En felaktig sittställning leder också till att muskulaturen i nacke och axlar arbetar statiskt med spända och ömma muskler som följd. 

Det är alltså mycket viktigt att sitta med bibehållen svank i ländryggen. Eftersom de allra flesta möbler idag ej är utformade för att ge ett riktigt stöd behöver vi komplettera med ett separat nack- och ländryggstöd. Original McKenzie Nack- och Ländryggstöd är framtagna och utprovade på The McKenzie Institute International. Dessa stöd rekommenderas världen över av fysioterapeuter och läkare som arbetar med McKenzie-metoden. För varje stöd som säljs går en del av intäkten tillbaka till Institutet för att bidraga till vidare forskning och utbildning. 

Syftet med samtliga varianter i sortimentet är att ge en bekväm och korrekt hållning i sittande och liggande för att förebygga och behandla rygg- och nackbesvär. 

För mer information gå in och läs på www.scanergo.se  och  
http://www.mckenzie.se/