Älvsborg Rehab Center är en privat rehabmottagning belägen centralt i Borås. Här arbetar vidareutbildade fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi har en unik kombination med fördjupad kompetens inom rehabilitering för besvär från rörelse- och stödjeorgan, akut och långvarig smärta.

Vi ingår i det fria vårdvalet vilket innebär att du själv kan välja vilken rehabmottagning du vill söka vård hos oavsett vilken vårdcentral du är listad på. Vi tar emot patienter i alla åldrar och det behövs ingen remiss för att komma till oss.

Vi har ett nära samarbete med allmänläkarna på Cityläkarna. Detta ger goda förutsättningar för hög medicinsk kvalitet och trygghet för dig som patient.

Patientavgiften är 100 kronor och det är kostnadsfritt för barn och unga under 20 år samt personer över 85 år. Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Är det någon skillnad på Fysioterapeut och Sjukgymnast?

Fysioterapeut är den nya yrkestiteln för Sjukgymnast. Fysioterapeut och Sjukgymnast är en skyddad yrkestitel. De har samma utbildning och hos oss arbetar legitimerade fysioterapeuter.

Personalen